Vänskap under bältet

09.08.2013 kl. 15:40
Under mitt liv har jag haft ungefär 3 pruttvänner. Benämningen låter inte smickrande, men tro mig, det är den. Med pruttkompisen kan man tala om allt - allt mellan mun och anus. Hur ser en perfekt bajskorv ut och är det ok att smygtitta på könsorgan i simhallen? Alla de frågor ingen svarade på då jag var 5 hör hemma över en kaffe med pruttkompisen. Tillsammans kan vi jämföra sex, kropp och lukter.

Det finns några kriterier jag har gällande min pruttkompis: vi kan inte vara ihop, vi har inte sex och helst skall personens sociala kön vara man eller hårdkokt queer. Det sista låter motstridigt, så låt mig motivera. Med kvinnor skäms jag. Jag börjar undra om hon hänger med eller så går diskussionen över till förlossning, amning, eller djupare filosoferande kring relationer. Dessa diskussioner behövs också men med pruttkompisen är det okej att vara under bältet, hela tiden.

Jag snackar också mycket kropp med min partner. Men där finns en gräns. Ibland behöver jag sväva i oskyldig älvdans. Stundvis vill jag leka leken vi-pruttar-aldrig fast wc-dörren inte stängts på en månad.

Jag tror också heteronormen har en större effekt. Lika mycket som könsroller påverkar kärleksförhållanden så finns de där mellan vänner. Med tjejer är jag t.ex. mer rädd för att verka skvallrig medan jag drar mig från att be män på öl. De kan ju tro jag förväntar mig mer?

Varje vän har sin funktion. Med en bra pruttvän är det skönt att släppa sin kvinnoroll och avslöja sig över könsgränser, utan romantik. SÅ skaffa dig en pruttvän vetja, det får magen att fungera!
Kommentarer (1)
Helt enig!
Ennet11.08.13 kl. 14:24

Jag är mångsidig kulturarbetare.

Senaste kommentarer

19.07, 17:59Har buu-stämpeln snopp? av frihetenärhär
22.05, 07:01Har buu-stämpeln snopp? av
03.12, 17:47Har buu-stämpeln snopp? av