Jakten på metrosexuella kvinnor

18.08.2013 kl. 21:55

I blåbärrskogen slog tanken mig: vad är en metrosexuell kvinna? Om termen klassiskt syftat på heteromän som annammar den livsstil vi stereotypt associerar med gaymän: urbant liv, mycket shopping, kläder och fester, är en metrosexuell kvinna en HETEROkvinna som lever den livsstil vi kopplar ihop med lesbiska. Enligt wikipedia betyder "female metro sexuality" inte alls detta men för mig handlar termen mer om könsuttryck än om sexualitet. Vad anses "manligt" och vad anses "kvinnligt"? Nåja, låt oss inte gå för djupt denna gång. Nedan radar jag upp de kvinnor jag anser att kunde leva upp till kraven på metrokvinna. Intressant i frågan är just hur viktigt är det för kvinnor att "göra" kvinnlighet dvs. anpassa sig efter den manliga blicken. Att hitta metromän är inte lika svårt.
Obs. Sexuell läggning är inte något vi kan veta säkert så med "sexuell läggning" menar jag den läggning personerna har/anses ha i offentligheten. Samma gäller psykologiskt kön.

 

Prinsessan Anne
Motivering: Hon kallas ofta ful i damtidningarna, men hey, hon har varit på pärmen av VOGUE. Det är bara det att hon oftast inte bryr sig!

 

Robyn
Motivering: Har hon någonsin haft långt hår? Skitsnygg men aldrig med hjälp av bröst eller läppar.

 

Tarja Halonen
Motivering: Tarja behagar inte, hon väljer inte kläder för att se så smal ut som möjligt, hon har katter, sköldpadda och stickar otrendiga sockor.

 

Tilda Swinton
Motivering: Se foto.

 


Monika Fagerholm
Motivering: Under en prisytdelning på TV steg hon upp på scenen och hennes hår såg ut som om det aldrig varit i närheten av en borste eller kam. Respect.

Som socker på bottnet några metrosexuella män, var så goda.

 

"Metrosexual icon"

Peter Siepen: om inte Sverige väljer en kvinna som nästa Allsång på Skansen -ledare så måste de ta Peter Siepen.

 

Lauri Ylönen, en man som sminkar sig, alltid.


Tomas di Leva

Kommentarer (1)
Klockrent! Gillade speciellt det där med Tarja Halonen och Monica Fagerholm.
Carita Liljendahl26.08.13 kl. 00:50

Jag är mångsidig kulturarbetare.

Senaste kommentarer

19.07, 17:59Har buu-stämpeln snopp? av frihetenärhär
22.05, 07:01Har buu-stämpeln snopp? av
03.12, 17:47Har buu-stämpeln snopp? av