Cykla mitt på filen och andra livsviktiga tips

11.09.2013 kl. 14:22
Några livsvisdomar, var så goda:


Skaffa aldrig något du inte kan dammsuga
Rent hemma är en fröjd men att duscha krukväxter, skrubba mattor på bryggor eller torrdamma den bräckliga designlampan som ser ut som en jättestor julgransprydnad från 17-talet blir aldrig av. Bra prylar tål sug.


Jobba inte mer än du måste
Låter självklart men jag tror det höjer livskvaliteten på direkten. Har du 550 euros hyra och klarar dig på din lön om du bara jobbar 50% - gör det! Jag drömmer om en värld där t.ex. en jurist med jättehög lön jobbar en dag i veckan. Juristen behöver inte en femrummare så hen bor i en tvåa. Simsalabim behövs 4 jurister till, alla jobbar en dag i veckan och ägnar sin stora fritid åt att läsa tidningar på bibban, frivilligarbeta för projektet "ta ut en åldring" eller lyfter parkbänkar som någon vält. Snälla gör mig till statsminister.
 

Cykla mitt på filen
Finns det ingen cykelväg skall cyklisten röra sig bland bilarna. I Helsingfors är bilisten kung och cyklisten är en irriterande hippie. Ursäkta inte din existent. Kura inte ihop dig och försök inte hålla dig så nära kanten som möjligt. Då sveper bilarna förbi dig i samma fil med en millis "säkerhetsavstånd". Om bilen nuddar vem tror du då får en dödsvållande skallskada? Cykla därför mitt på filen. Då tvingas bilister byta fil, använda blinkljus och du får mer rum. Ingen har ännu tutat.
 

Vill du inte banta bli då aldrig tjock
Att banta är urtrist och nästan alltid onödigt. Jag tror inte på dieter. Det finns bara ett sätt att tappa vikt och det är att äta lite för litet en tillräckligt lång tid. Projektet är farligt och kan få vem som helst att berusas av duktighetskänslan "oj jag har inte ätit på 8 timmar men orkar i alla fall." Ätstörningar och så vidare. Bli aldrig tjock eller inse att du inte är det.
 

Använd inte din partner (eller vänner) som avlastningsyta
Till och med Märta Tikkanen uppmanar oss att prata. Frågan är förstås hur och om vad. Evigt pratande kan leda till att det bara är den ena som håller en livslång monolog, spyr ur sig aggressioner, irritation och frustration dagligen. Prata med alla i din omgivning. Spara inte irritationen tills du kommer hem. Det är tungt att vara den som alltid skall förstå.
Kommentarer (2)
hear hear!
Ennet11.09.13 kl. 18:17
Jag älskar den här listan! Så sant också att man går ner om man äter lite för lite en tillräckligt lång tid. Tror många hamnar i såna livsskeden ibland. Då märker man "hur det svåra blir lätt", hehe. Och det där sista kan jag inte hålla mer med om! Så sant, så sant.
ponks13.10.13 kl. 22:50

Jag är mångsidig kulturarbetare.

Senaste kommentarer

19.07, 17:59Har buu-stämpeln snopp? av frihetenärhär
22.05, 07:01Har buu-stämpeln snopp? av
03.12, 17:47Har buu-stämpeln snopp? av