Kolibrin på Presidentens bal

07.12.2013 kl. 19:46

Nyskapande i alla ära men jag orkade bara titta några minuter på årets självständighetsfest. Magin var borta. I vanliga fall ser jag på hela "handskakningen" där de utvalda, exklusiva och hyllingsvärda vandrar in genom en dörr och filmas i några minuter för att sedan gå ut genom en annan dörr. Det är något magiskt med den sista dörren. Leder den till himlen?


Runda burar invirade i julgranslampor är inte samma ska som kristallkronor. Glastegel ala 1993 är inte samma som korintiska pelare i guld. Årets inmarsch är upplyst med lysrör och elektirkst blåa effektljus. Jag ger hbl:s mingelbilder en chans. Men ack nej. Slaget utanför Tammerforshuset är tusen gånger intressantare än reportag om vilken "kotelomekko" i svart är snyggast. Jag behöver långklänningar!

Jag har en tankelek: VAD är det mest realisiska sättet för mig att få en personig inbjudan till presidentens bal? Om jag vann ett pris? Om någon jag känner blev president? Om jag skulle rädda någon viktig persons liv? Vem har aldrig funderat på det..?

När jag tänker efter är det bra att magin är död. Den exklusiva gruppen är upplöst. Borta. Det är inte bara denna elit som är orsaken till landets välfärd. Ekologiska laxssnittar hör likväl hemma i min mage som i Saulis.


Suget att få vara utvald och placerad på piedestal på parkettgolv är ingen urkraft. Ingen gör under bara fär att få en laxssnitt. Eller? Människor är på många sätt okomplicerade. Belöningens kraft är outgrundlig. Kolibrin flyger 800 km för att få dricka saft ur en viss blomma.

Kommentarer (1)
Så blev det också för mig i år. Tittade inte alls på sändningen från Tammerfors, men den fick ju rätt mycket beröm. Jag gillar också handskakningarna, av nån konstig anledning :-)
Carita Liljendahl01.01.14 kl. 18:23

Jag är mångsidig kulturarbetare.

Senaste kommentarer

19.07, 17:59Har buu-stämpeln snopp? av frihetenärhär
22.05, 07:01Har buu-stämpeln snopp? av
03.12, 17:47Har buu-stämpeln snopp? av