Att samla på ogjorda samlag

19.08.2012 kl. 22:48
Min mormorsmor samlade på karamellpapper och tändsticksaskar. Min farfar samlade på romerska mynt, frimärken och kaffeserviser. Jag har under mina år hunnit samla på gummihundar, brevpapper och miniatyrparfymflaskor.

Problemet med mina samlingar har alltid varit att utbudet aldrig tagit slut. Hobbyn har varit som att samla vackra stenar på en jättestor strand. Hur skall man välja?

Den typiska samlaren dränker sina barn, sin partner och sina sorger i ändlösa hyllmetrar med äggkoppar och ölburkar. I trädgården finns inga blommor och bilen har inte servats på tio år. Men posten hämtar fler paket. Hur skall jag samla utan att hamna där?

Kondomen räddar liv och den räddar mitt samlande. Den lilla löjliga greijen låter oss välja. Som bonus är gummit det enda preventinmedel för män. Egentligen kunde alla hysteriska hormonpreparat och vassa små metallgrejer som skall tryckas upp i mjuka hallongrottor slopas - om inte machokulturen fanns. 

Alla kondomer med kändisar på duger, men speciellt "maktens män" vill jag ha. Jag vill se patriarkatets toppar på intimitetens fummelobjekt.

Det är intressant hur kondomer marknadsförs: som en porrgrej, som en seriös medicinsk nödvändighet, som en kvinnlig empowering accessoar eller som en skojfrisk bellmanvits. Ibland, mycket sällan eller egentligen nästan aldrig marknadsförs de med hjälp av en kändis. Det är konstigt. Kondomen är en hjälte större än Dalai Lama och Moder Teresa tillsammans men ingen vill pryda dess paket... Förutom Madonna, Gene Simmons, Påven, Obama och Prins William med sin Kate. Eller vill och vill. Knappast frågade tillverkaren lov av Benedictus.

Njutningen av att smeka min konfektask fylld med kondomkap, plocka ut dem och titta, och högtidligt rada in dem igen är nästan lika stor som att ha säker sex.

Kommentarer (1)
*LOL* Hur många kondomer har du och varifrån får du tag på dem?
Bakpappa07.09.12 kl. 11:58

Jag är mångsidig kulturarbetare.

Senaste kommentarer

19.07, 17:59Har buu-stämpeln snopp? av frihetenärhär
22.05, 07:01Har buu-stämpeln snopp? av
03.12, 17:47Har buu-stämpeln snopp? av