Kvinnogrinsens Kärleksbrev

07.05.2012 kl. 23:03
Senast 13.5.2012 skall de som vill charma en av årets "Maajussit" (Bonde söker fru) fatta pennan. Det gjorde naturligtvis Kvinnogrisen också...

Hej alla singeljordbrukare och skogsgödslare!

Jag skriver åt alla er på en gång för jag är perfekt. Som du, är jag också naturvän. Jag älskar att känna fjärilsvingen krossas under mina brännande gummidäck. Granar ska växa så fort att det syns. Djur ska fly, fångas och uppbevaras i uppklonade flockar på 75.000 exemplar. Naturen är som bäst då den susar förbi i 170 km/h.

Du önskar någon att pussa godnatt, någon som "bara finns där" och blåser bort ensamheten. Som en levande död skall jag stå bakom en krukväxt och bara finnas. Du kan känna min tomma blick ständigt i din rygg, och om du glömmer mig, skall jag i ljuset av tv:ns blåa flimmer lägga tyst en hand på din axel och säga "buu!".

Du vill ha familj och liv som fyller dina färdigt inredda rum. Bra, för jag har redan packat in mina 7 tonåringar i minibussen -på en sekund kommer du att "FÅ familj"! Att bygga en kreativ lekstuga är inte riktigt familjeliv så tillsammans hoppar vi över den fasen. Då du efter några år bevisat att du klarar att skydda min passiverade 16-åring från utslagningning får du kanske plantera ditt eget frö i min kruka. Vi sköter det kliniskt med insemination. På basen av din klädstil tror jag att du har mer erfarnehet av det än av "real action".

På din önskelista står också "sportig". Det är tur för jag ser ut som en gående ishockeyhall. Jag har vunnit guld i suomobrottning, tyngdlyftning och bastu-VM. Glöm osportsliga bubbelbad. Tillsammans kan vi bära stockar och flytta stenar.

Jag kan också vara vek som en viol. Med min stomipåse som mellanhand får du riktigt rå om mig och beskydda. En riktig karl kan diska sin kvinnas bajs.

På din lista står att jag ska vara glad, ha en positiv attityd och "ta hand" om mig själv. Efter att överlevt fem rötägg och drivit upp sju arvtagare har jag äntligen hittat livet. Jag är full av ironiska skämt och tonårsvitsar. Säg bara en bokstav så hittar jag på ett snuskigt rim. Och gissa om jag lärt mig ta mig själv med handen!

Vi kommer att bli lyckliga. Som du känner jag att jag är värd det bästa. Jag har jobbat och slitit, jag har stånkat och stönat (oftat fejkat). Du har byggt din gård. Jag har byggt min CV. Du har rätt att skämma bort dig med nya motoriska leksaker och jag har rätt att äta fem påsar chips när jag vill.

Ring mig, annars kommer jag att förfölja dig hela livet och du måste blockera min telefon och ansöka om besöksförbud. Puss!

Detta motsvarar inte bloggskribentens allmänna åsikt om jordbrukare.
En till synvinkel erbjuder Maaseudun Tulevaisuus (mars 2012):

Jag är mångsidig kulturarbetare.

Senaste kommentarer

19.07, 17:59Har buu-stämpeln snopp? av frihetenärhär
22.05, 07:01Har buu-stämpeln snopp? av
03.12, 17:47Har buu-stämpeln snopp? av