Kvinnogrisens anekdoter

01.05.2012 kl. 20:05
(Kåseri)

Igår promenerade jag längs Eirastranden till Brunnsparken. Det var fullt med folk, solen sken och fåglarna sjöng. Vid båtförvarigen pysslade några gossar med sina aktersnurror. Var är deras fruar? - funderade jag. En av sötnosarna satt så djupt på huk så att halva härligheten, dvs. "skåran" där bak skådade min blick. Jag saktade in och bara njöt av synen. Vackra lurviga kullar som yppigt välvde fram. En annan av körsbärsrumporna fick inte loss en skruv. Jag smålog och erbjöd hjälp. Uppnosigt konstaterade han att han nog klarar sig och fortsatte fumla med skiftnyckeln. "Vet du hur man ska hålla i ett så stort verktyg" frågade jag. "Kyllä!" svarade han. Seså, nu började gossen tappa sin lilla nerv. Jag gillar ju män som blir lite arga, men gick vidare.

Just före Café Carusel blev det allvar. Säkert 50 ensamma pojkar var ute och "motionerade" med sina små brädor. Olika små skutt och trick hade de lärt sig. Det är fint att "killar kan" men var höll papporna hus? Vilken som helst snuskig tant kunde ha krupit fram ur någon skuggig buske! Unga pojkar blir så lätt lurade av att äldre kvinnor. Jag fick ögonkontakt med en av pojkarna. Med en menande blick uppmanade jag honom att gå hem. För hans eget bästa. Och mot skymningen brukar äldre flickorna dyka upp med sina farliga manövrar och ölflaskor.

Vid bar Mattolaituri syntes inte heller många kvinnor. Terrassen såg ut som rena rama mansforsknings-mötet! En av grabbarna stod uppe på en stol och poserade framför en mobilkamera. Hans kumpaner heijade på. Sätter han ut de bilderna på nätet får han skylla sig själv om han blir våldtagen. Kanske är jag gammalmodig, men jag tycker inte att män ska dricka sig fulla. Inte är det heller snyggt när pojkar röker. De börjar lukta, de blir skräniga och skrattar så hysteriskt. Vem vill höra sådant?

På tal om oljud hördes ett annat gossgäng på långt håll. Mc-killarna hade "möte". De stod och skvallrade i kön till glasskiosken. Som tur var glassförsäljaren dam, annars skulle väl kaoset varit totalt. Jag lyfter minsann handväskan för de som jobbar i mansdominerade yrken. Bland män frodas manipulation, ryktesspridning, klickbildning och lögner. Inget för mig alltså. Och att reparera avlopp hör bättre ihop med männens natur.

Överrallt är killarna i vägen. De cyklar framför mig, de tjattrar för högt och bland mina ben rastar de sina hundar. Vart är världen på väg? Varför kan de inte lämna mig ifred?

Men visst är de charmiga också. En man i tunn vit fladdrande t-shirt en sommardag, och hans guldlockar som svajar i vinden... Då spritter det i kroppen! Len nyrakad kind och alla de sagor hans hemliga hårdhet kan berätta. Sedan kommer vardagen. Han kräver min trohet, prackar på mig presenter och guldringar, vill köpa bil och börjar tjata om sex utan kondom - dvs. han vill ha barn. Och alltid vill han ha mer. Mer barn, mer trohet och mer prylar. Det tar t.ex. en evighet att komma iväg på fest. Som kvinna hoppar jag bara i bilen och kör iväg, men pojkar ska alltid kolla oljan, pyssla med vindrutetorkarna, tanka, putsa och fila. Män, de är mysterier.

Det krävs t.ex. mycket lockelse och trix för att hans lilla stolthet skall var med på noterna. Det skall viftas med spets och det skall bubblas med vin. Utan leijonhonornas jaktstrategier är den slak som en vissen rosenknopp. Botox, läppstift och locktång. På denna punkt ger jag allt för att få nedlägga furan i snårskogen. Kanske är det därför man säger att killens hjärna sitter mellan benen. Där är det trångt och alltför mycket logik får inte plats. Kvar finns bara känsligt virrvarr. Men ack ack så ska det vara annars blir livet tråkigt.
 

Åsikterna i novellen är inte bloggskribentens egna.

Kommentarer (7)
Hahahha! Så jävla bra!
Sara Spetsfabrikör01.05.12 kl. 23:08
Kvinnogrisen tackar och bugar.
02.05.12 09:18
Den här här var riktigt bra :D
Minni02.05.12 kl. 07:13
Jag brukar försöka hålla blogginlägg kortare. Hoppas du orkade läsa allt... :)
02.05.12 09:19
det här var ju nog helt underbart!
barbro02.05.12 kl. 11:15
Tack! :)
02.05.12 15:19
Fniss :) Finns det en mansgris-förlaga, alltså någon speciell text som du parodierar eller är det ett fritt inlägg i texthavet?
Lena02.05.12 kl. 13:36
Nepp ingen speciell text. Jag försökte bara tänka de typiskaste mansgristankarna och översätta dem till kvinna.
02.05.12 15:19
Hihi! Så bra!
Maggie - en rå bohem02.05.12 kl. 18:25
Alldeles fantastiskt! Den är värd ett pris av något slag.
smilla05.05.12 kl. 12:48
Kvinnogrisen vill ha fem paket fet grillkorv (inte ekologisk) som pris. ;)
05.05.12 16:20
XD!!!!! Jodå!
dizi09.05.12 kl. 00:42

Jag är mångsidig kulturarbetare.

Senaste kommentarer

19.07, 17:59Har buu-stämpeln snopp? av frihetenärhär
22.05, 07:01Har buu-stämpeln snopp? av
03.12, 17:47Har buu-stämpeln snopp? av