Jag fattaa int...

22.04.2012 kl. 11:35
Att sallad och örter har krukan med sig
Jag känner mig inte mera jordnära fast jag får krukan med mig och sallad utan kruka möglar lika fort.

Att man ska säga "dela kritstligt" då nåt ska vara rättvist
Genom historien har kyrkan varit orättvis: manipulation, kvinnoförakt, homofobi, slaveri, barnaga, förtryck osv.

Alla små handskrivna lappar i Borgås turistbodar
Rör ej, fotografera ej, förbjudet att ta in barnvagn osv. Jag förstår att de små butikerna i gamla stan varje sommar blir attackerade av klåfingriga turistflockar men är inte varje tursit bättre än inga kunder alls? En butiksägare kan inte ändra mänskligt beteende med sina små lappar.

Hemmaföräldrar som hinner pyssla
Jag lyckas inte ens peta loss reklamtarran från äpplet före jag tar en tugga för till petandet behövs två händer.

Motorcyklar
Otroligt ful estetik, ingen praktisk funktion och irriterande ljud som stör små oskyldiga babysars dagssömn. Vill ni vara tuffa så bestig ett berg!

Folk som skaffar kamphundar
Okej, dom kan vara "världens snällaste" men ändå. I allmänhet fattar jag inte varför folk skaffar hundar som sällskap om de är avlade för annat bruk, t.ex. en husky mitt i stan eller en råttjägare som shoppingkompis.

Varför man inte får vissla efter en kypare
Det tar minst tre timmar att få en kypares uppmärksamhet men snällt och enligt ettikett ska man sitta där och leta ögonkontakt in i det sista. Efter en timme tycker jag man får skrika och kasta av sig alla kläder i raseri.

Tidningars rapporter om Breivik
Dåren svammlar och snackar strunt. Måste vi läsa alla hans tal om västerlandets undergång i detalj transkriberat?

Passiva Facebookvänner
På Facebook ska man vara social, det är hela ideen.

Paranoida internetanvändare
Internet finns för att fritt sprida information. Vill du inte synas ska du hålla dig borta och om du inte vill kritiseras ska du inte skriva.

Vilda åsikter om porr
Ja det mesta är skit men Madonna, hora, burlesque, Lilja 4-ever, simma toppless och "allt finns ju på internet nuförtiden" kan inte blandas ihop i en analsexfixerad röra. De som har flest åsikter har oftast sett minst.

Vad det är för skillnad på "seutulippu" och "koko alue"
Jag trycker alltid på "seutulippu" för jag tror det är billigare.

---

Om du fattar, snälla förklara.
Kommentarer (6)
Seutulippu innebär huvudstadsregionen dvs. kommunerna Helsingfors, Esbo, Grankulla och Vanda. Koko alue innefattar en del s.k. kranskommuner, bl.a. Kyrkslätt om jag inte minns fel. Så om du kommer längre bortifrån/far längre bort än de 4 'huvudstadskommunerna' och har tryckt på seutulippu, så har du betalat för lite och då kan det bli straffavgift.
Tore22.04.12 kl. 12:58
Det låter logiskt. VR borde investera i en liten karta vid knapparna så att folket lär sig. Hör Lahtis och Karis också till kranskommunerna om jag åker lokaltåg? Svårt att komma ihåg detaljer.
22.04.12 14:12
Därför heter det "dela kristligt" och inte "dela kyrkligt". "Genom historien har kyrkan varit orättvis: manipulation, kvinnoförakt, homofobi, slaveri, barnaga, förtryck osv." Därför är det viktigt att inse att religionen kristendom inte nödvändigtvis behöver stämma överens med kyrkans beteende. Kyrkan har alltid styrts av människor. Människor kan skapa idiotiska uppfattningar av bra grunder (eller hur, Breivik). Allt är tolkningsfrågor, man kan inte peka på kyrkan och tala om hur dålig kristendomen är.
Chillin22.04.12 kl. 13:40
Bra förklaring! Det är dock synd att det inom kyrkan finns personer som tror sig veta mer om "sann tro" än andra. Då fanatiker uttalar sig om tex Guts vilja och åsikter får jag en negativ bild av kyrkan och tro i sig.
22.04.12 14:14
Krukörter eller -sallad med krukan kan planteras i en större kruka och växa så att msn får mer av det. Så det är bra med dem, annars är de bättre utan krukan och myllan.
Riikka22.04.12 kl. 18:16
Tack för tipset, det borde jag pröva!
23.04.12 09:17
Jävlar, vilken bra lista igen! Mycket beskrivande det där med att du inte ens hinner få av tarran från äpplet. Jag fattar heller inte hur folk hinner med någonting o jag har inte ens barn.
ponks28.04.12 kl. 09:08
Motorcyklar är fulländad estetik. Jag äger inte min för att vara tuff, utan för att det är roligt. Puss!
Sara01.05.12 kl. 19:52
Jo estetiskt för den som lever för evigt kvar i 80-talet med Ritari Ässä och röd-vita blixtar...
01.05.12 20:09
om man åker från en huvudstadskommun till en kranskommun (elr tvärtom) kan man också trycka på "lähialue" har jag för mig! tex esbo-kyrkslätt
madelain02.05.12 kl. 02:30

Jag är mångsidig kulturarbetare.

Senaste kommentarer

19.07, 17:59Har buu-stämpeln snopp? av frihetenärhär
22.05, 07:01Har buu-stämpeln snopp? av
03.12, 17:47Har buu-stämpeln snopp? av