Jag saknar dig!

16.04.2012 kl. 20:41
Som 32-åring har jag redan hunnit börja sakna. Detta:

1. Simo Vaatehuoneelta hei och blommiga klänningar för 99,90 mark.
Där Vaatehuone fanns i Helsingfors år 1994 finns idag Finlands Louis Vuitton -boutique. En blek ersättare!

2. Bh:n med söm.
Idag är alla hb:n av typen slät underlig skumgummiskål, och skall se bra ut under en t-shirt. Jag har byggt hela mitt kroppsliga självförhållande och jagbild på det att med kläderna på har mina bröst en vågrät "kant". Det ska synas att där finns en bh. Bröst har en horisont.

3. Fotoköket.
Då jag studerade foto i Nykarleby bestod mitt sociala liv av att sitta i fotoköket och vänta på sällskap. Ofta kom någon förbi, för att hämta kaffe eller för att koka kaffe. Det var ingen skillnad om klockan var 9.00 eller 04.00. Då var 80% av livet ett väntande, döda tid och bara hänga eller köpa påskägg efter påsken för att det är kiva.

4. Tiden då alla hade en trådtelefon och det gick att ringa utan att den som svarar ser numret man ringer från. Vi brukade ringa till pojkar som gick på min storasysters klass.

5. Kasnäs före där byggdes hotell och "spa".
Där det förr fanns klippor och skärgårdsnatur står nu snäckformade miniradhus som ska symbolisera levande skärgård.

6. The Crash. Sångaren beslöt att satsa på sina studier i juridik.

7. Citykaniner. Inga kaniner, inga bubin, det är naturens lag.

8. Tiden före Victoria gifte sig med Daniel. Då fanns det ännu hopp. Jag hoppades innerligt att hon skulle komma ur skåpet som gay, trans, vänsterradikal eller på annat sätt normbrytande. Nu blev ju allt precis som väntat. Inga överraskningar.

9. Tarja Halonen.
Jag har redan glömt vad den nya presidenten heter. Seppo, Lauri, Teuvo, Heikki..? Jag minns bara att hans unga fru skriver dikter. Gäsp!

10. Gamla Forum. Ännu har inte renoveringen ens börjat men jag saknar redan känslan av "gammalt köpcentrum". Forum har åldrats med heder. Konstverken står kvar. Det syns att Forum var ett försök i allmän estetisk. Där finns konst och arkitektur, inte bara reklam.
Kommentarer (2)
Trololooo. Känn dig kommenterad.
ponks17.04.12 kl. 10:37
Ännu... jag gillar också Forum och de bisarra monument och konstiga små vattenfall som man hittar på sina ställen. Nu tänker dom säkert installera typ GLAS-SKIVOR överallt. Allt ska nuförtiden vara glas. Man ska känna sig som en genuppumpad tomat i växthus vart man än går. Och så ska man ha melonboobies utan horisontkant.
ponks17.04.12 kl. 12:58
Min favorit är den kyrkbåt -formade statyn som har ett vattenfall mitt i skåran. Den finns i gången mellan Georgsg och Tuppens torg. Allt glas borde bara hackas sönder med en stekpanna.
17.04.12 22:04

Jag är mångsidig kulturarbetare.

Senaste kommentarer

19.07, 17:59Har buu-stämpeln snopp? av frihetenärhär
22.05, 07:01Har buu-stämpeln snopp? av
03.12, 17:47Har buu-stämpeln snopp? av