Inga prinsessor får prinsessbehandling

10.04.2012 kl. 17:17
"Prinsessbehandling" är det mest vilseledande ord som finns. Ingen prinsessa behandlas ju så. T.ex. Madeleine är mediatrasa och bilder på henne publiceras utan respekt.

Små barn som lyfts ur badet behandlas ibland som prinsessor. De packas in i varma handdukar och får saft och kex före de ens hunnit öppna munnen. Men mest är det vita män som är dagens sessor. Alla blir tysta då de kommer in i rummet. De får tjänstebilar, bonusar och mer lön än kvinnor (och ännu mer än invandrare.)

I senaste HS Kuukausiliite beskrivs producent Markus Selins imperium. Där existerar inte kvinnor. Han har jobbat som en dåre för att få ihop pengar och nå framgång. Kanske samma gäller Finnairs styrelse. Män jobbar bra ihop. Tryggt utan oliktänkare och nya vindar. Samma trygga spår. Är de inte värda prinsessbehandling om teamet funkar?

Markus Selin kommer alltid hem med nya visitkort i fickan men han hatar det. Han vill bara sitta med sina "egna grabbar" i en kåta och planera filmer.

Klart att kvinnor är bittra! De får inte samma självklara uppmärksamhet. Det finns inte starka kvinnonätverk fyllda med kapital. Vem skall sköta barnen medan hon är ute och hyser frihet?

Jag måste cykla i s-formationer för att passera Musikhuset. CD-bilar som inte fått plats på husets egen parkering står uppradade på cykelvägen. Prinsessorna fick lust att lyssna på symfonier. I sina fina lackskor kan de inte promenera två kvarter. Slipsen kan bli smutsig.

Så kalla aldrig en kvinna för "prinsessa" utan att kolla hur närmaste alfaman får babyservice.

Kommentarer (3)
mega mega mega bra formulerat!
barbro b10.04.12 kl. 17:47
Mega tack :)
10.04.12 20:37
EXAKT så är det! Alla andra (=kvinnor) får tystna på möten när sessorna talar, man skrattar artigt åt sessornas gubbiga skämt, man fyller på kaffet, man låter sessan stampa in och avbryta en arbetsrelaterad diskussion kvinnor emellan, de har högre lön och bor i sina palats happily ever after. Urk! P.S. Vem är "man"? Jo, vi alla! Dubbelurk!
Minja10.04.12 kl. 20:16
Tack för kommentaren! Vill du få ännu mera urkfeelis åk lokalbuss och jämför någon stressad morsa + tre skrikiga barn och matkassar som klampar in i bussen med prinsessorna som coolt glider förbi ensamma i sina Audin och bmw:n.
10.04.12 20:41
Så roligt och underfundigt! Kiva blogg du har :)
Dani19.07.12 kl. 14:11

Jag är mångsidig kulturarbetare.

Senaste kommentarer

19.07, 17:59Har buu-stämpeln snopp? av frihetenärhär
22.05, 07:01Har buu-stämpeln snopp? av
03.12, 17:47Har buu-stämpeln snopp? av