Dålig feelis top 5

01.04.2012 kl. 18:31
5. Att kolla sitt bankbrev och jämföra summan som kommit in på kontot med summan som lyfts från kontot.

4. Att packa ner en halvdrucken vinflaska med skurvkork och 4/6 av en sixpack till en hemmafest och på plats inse att detta är en hemmafest dit ingen tar med egen sprit. Den tiden var förbi för 10 år sedan för alkoholen står ju nedkyld i kylare "vitt eller rött?" . Du känner nästan ingen på denna fest. Alla står färdigt i klickar och bondar med snack om barn i samma åldrar, sommarstuga på samma ö och alla kvinnor klädda i klänningar från SAND börjar redan packa iväg sig hem för att låta männen prata i lugn och ro.

3. När en bil i hög fart passerar så nära att den nästan nuddar barnbagnen och virvlar upp ett megastort moln stadsdamm fyllt av tungmetaller, pollen, söndermalad asfalt mm. och molnet skopas in under barnvagenes sufflett där den dalar ner på babyansiktet och gör min baby lite grå.

2. Att läsa dagstidningarnas diskussionsforum och kommentarer, i synnerhet gällande miljöfrågor och "hen".

1. Att inse hur många som just nu denna sekund utnyttjas eller våldtas, eller dör i aids, malaria, dör i onödiga trafikolyckor, hur många barn säljs som sexslavar, hur många barn som omskärs, hur mycket regnskog som huggs ned, hur många valar som slaktas, sköldpaddors vars äggbon trampas sönder, sommarkatter som överges, kråkungar som skjuts ihjäl av marginaliserade unga män med illegala salonsgevär. Och att inse hur lite jag kan göra oberoende av hur mycket det skrivs om allt detta i tidningarna.

Aaah, kändes skönt att skriva ner det.
Kommentarer (2)
Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Det är så roligt skrivet, men att babyn blir grå i ansiktet av alla tungmetaller är ju minsann inget att skratta åt.
Carita Liljendahl02.04.12 kl. 10:39
Man måste ta livet med lite humor ibland, för att orka!
02.04.12 13:56
Hela den första sidan av din blogg kan vara det bästa jag läst på bloggväg.
smilla29.04.12 kl. 22:06
Tack! :D
01.05.12 18:46

Jag är mångsidig kulturarbetare.

Senaste kommentarer

19.07, 17:59Har buu-stämpeln snopp? av frihetenärhär
22.05, 07:01Har buu-stämpeln snopp? av
03.12, 17:47Har buu-stämpeln snopp? av