Kladd i tv soffan

22.03.2012 kl. 09:39
Tv:n står på här mest hela tiden. Trots att jag är magister och feminist ser vi mest på Liv och Jim. Det är inte något ironiskt experiment. Programmen kunde säkert ge material till analys av arbetarklassens dåliga smak eller esbobornas utseendeideal men jag tror jag är helt för förstörd för att lyckas se det "från ovan".

De mer underhållande programmen är helt enkelt de jag lyckas hänga med i. Medan jag ser på tv brukar jag sammtidigt passa på att fejsbooka, amma, äta själv, läsa husis och spana efter polisbilar/fulla ungdomar i Koffens park eller annan drama. Märk, jag skrev ut Koffens park för att ni ska fatta att vi bor i rätt bostadsområde.

Jag försökte titta på "Iholla" men det var för svårt att höra vad de säger. I kväll börjar som tur "Viidakon tähtöset". Vad det snackas i det programmet antar jag att kan uppfattas även genom babyskrik, dvs utan att höra ett ord av vad de säger. Program som Simpsons, Mythbusters, Haluatko huippumalliksi (den med Tyra Banks) och Tanssi peppu pieneksi är alltid textade så därför hänger jag med i handlingen. För handlingen är viktig!

Till mina favoriter hör "Extreme Makeover". Ledaren är en överenergisk man med spikhår och i fokus är alltid en på något sätt utsatt amerikansk familj. Oftast är minst ett av barnen t.ex. rullstolsbunden. En rullstol i rutan och all slöseri med naturresurser är berättigad! Det börjar med att deras förra hem (en husvagn utan el) mejas ner aggressivt med släggor och bulldozers medan invånarna hurrar och gråter glädjetårar via skype. Sedan bygger spikhåret i sammarbete med byns övriga invånare "the community" upp ett nöjesfält på tomten. Jag blir alltid lika shockad över vad de bygger. En kille fick en bilbana på en platta lika stor som vårt hela hem, som fälls ut ur väggen i hans rum då han känner för att leka med bilar.

Som avslutning vill jag ännu säga att Hjärtljud, Magnus&Petski på tv och dokusåpan från nylands brigad också är helt bra. Strömsö är också helt okej. Tänk att jag kan störas mer av Strömsö än av det där hemska inredningsprgrammet med spikhår!

Tv:n är som en varmt sprakande brasa som hela familjen samlas omkring och myser och så praktisk för vi behöver inte berätta sagor själv.
Kommentarer (3)
Heja Fredrika! Välkommen till bloggosfären. Här e helt crazyt och laglöst. Svårt ställe.
ponks.blogspot.com22.03.12 kl. 11:38
Det är jättejännä, som att vara utomlands! Ska kolla in andras bloggar också så verkar jag inte så osocial i den sociala median.
22.03.12 20:45
Sidu du börja blogga! Jo skräp-tv har sin funktion. Det är just perfekt när man trött från jobbet vill bara nolla sin hjärna. Mina favoriter är: Dr. Phil (fast han bara skäller på sina "klienter" att dom e dumma i huvudet..) och dedär programmer de tar en tandlös sliten kassatant och gör henne 10 år yngre. Extreem makeover klarar jag int av..får nippor. De e kivogast o see när dom säger: "MOOVE THAT BUSS!!!" Men annars nää.
Pamela22.03.12 kl. 16:07
Dr Phil är grejt och kommer på perfekt sändningstid! Han påminner mycket om Timo Soini, dvs perfekt underhållning.
22.03.12 20:47
jag säger bara en sak: brittiska kriminalare. bäst är dom med helt överlånga avsnitt där hela kvällen går åt, som inspector morse (men dom visas ju inte längre). vilken ledig och diskret statusmarkör, det där med koffens park! lustigt nog uppfattade min hjärna det som karhupuisto, för jag var på nåt sätt övertygad om att du var mer en kalliomänska.
den elaka bloggaren31.03.12 kl. 18:46
Tack för tipset! Har fastnat vid någon kriminalare där replikerna lästes stelt upp från papper bredvid kameralinsen, men de kräver ganska mycket koncentration och man måste minnas vad karaktärerna heter- svårt! Det är rätt att bo i Kallio i åldern 20-27. Som 28-33 år skall man bo i Rödbergen och som 34-> i Kottby trähusområde. ;)
01.04.12 18:09

Jag är mångsidig kulturarbetare.

Senaste kommentarer

19.07, 17:59Har buu-stämpeln snopp? av frihetenärhär
22.05, 07:01Har buu-stämpeln snopp? av
03.12, 17:47Har buu-stämpeln snopp? av